Следвайте Гласове в ТелеграмЧленовете на Контактната група за предоставяне на отбранителна

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЧленовете на Контактната група за предоставяне на отбранителна
Коментари Харесай

Лойд Остин събира министрите на отбраната от ЕС и НАТО в американската база в Германия Рамщайн

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Членовете на Контактната група за даване на отбранителна помощ на Украйна ще се срещнат още веднъж този месец във военновъздушната база " Рамщайн " в Германия, с цел да обсъдят поддръжката за Киев в борбата против съветските войски, съобщи ДПА.

По покана на министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин групата ще се събере на 19 март в голямата американска база край югозападния град Кайзерслаутерн, беше оповестено през днешния ден.

Обединението, известно още като формат " Рамщайн ", включва 56 страни, а задачата му е да координира оръжейните доставки за Украйна, разчитаща на западната поддръжка за отблъскването на съветските войски, които нахлуха на нейна територия през февруари 2022 година

Министрите и началниците на защитата на страните участници се чака да обсъдят на срещата и други въпроси от съвместен интерес от региона на сигурността.

Контактната група включва всички 32 страни членки на НАТО, измежду които и Швеция, която в четвъртък публично стана част от Северноатлантическия пакт, и още 24 страни, противопоставящи се на съветската инвазия. Последната намира се състоя във видеоконферентен формат на 14 февруари.

Преди 10 дни Лойд Остин разгласи, че провалянето на Украйна може да докара до директен боен конфликт сред Русия и НАТО. По време на чуване в Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на Съединени американски щати той сподели, че ако Украйна бъде победена, съветското управление " няма да спре ". " Честно казано, в случай че Украйна загуби, съм сигурен, че НАТО ще стартира война с Русия ", съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР